Annons:

Första enstjärniga hotellet utsett

Abbes Budgethotell, med fyra centralt belägna hotell i Stockholm, är först ut att klassificeras med en stjärna av Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare. Hittills har inga andra hotell med lägsta klassificeringsgraden vågat sig in i stjärnsystemet.

Hur kommer det sig att ni
vågar?

– Det är viktigt att synas och vara tydliga mot kunder så att de vet vad vi står för och inte står för. Vi har bra lägen i Stockholm och detta är en nisch som är väldigt intressant, främst för privatkunder och grupper, säger Andreas Pedersen, ägare till Abbes Budgethotell.
Två hotell ligger i Gamla Stan, ett vid Centralen och ett vid Globen.
Vilken standard kan era kunder vänta sig?
– Dusch och toalett i korridoren men handfat på rummet. Det billigaste alternativet är ett 8-bäddsrum för 200 kronor per person, säger Andreas Pedersen.
Sveriges Hotell- och Restaurangföretagare, SHR, hoppas nu att Abbes Budgethotell brutit isen så att fler hotell med få stjärnor ”vågar” klassificera sig. SHR bedömer att det finns efterfrågan hos såväl svenska som utländska turister.
Av samtliga drygt 360 klassificerade hotell är 55 procent 3-stjärniga, 40 procent 4-stjärniga och 2 procent 5-stjärniga. Hotellen med lägre standard svarar bara för tre procent, sju 2-stjärniga och fyra 1-stjärniga.
Karin Starkman Ahlstedt

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024