Annons:

Puro Hotel satsar på etnisk magi

Hotel Tres är inte den enda nya svenskägda boutique-hotellet i Palmas gamla stad. I april öppnade Puro Hotel med 26 rum som vänder sig till "globala nomader".

– Det är en ren slump att vi blir granne med varann. Men det är kanon att det finns flera bra hotell i närområdet, säger Mats Wahlström, ägare till Wahlströms Fastigheter som äger Puro Hotel.
Med ett minimalistiskt koncept kryddat med influenser från Orienten – ethnic-magic – hoppas Wahlström locka till sig världsvana kosmopoliter i 30-35-åldern som ofta reser till storstäder.
För uppdraget har han anlitat Tony Fernandez – känd från Stockholms krog- och restaurangvärld och för sitt äktenskap med Jannike Björling.
Mats Wahlström köpte det gamla stadspalatset 1998, men först för 1,5 år sedan var alla erforderliga byggtillstånd på plats. Nedgången för Mallorcaturismen ser han inte som ett hot mot det nya hotellet.
-Vår målgrupp är inte de vanliga solturisterna. Med lågprisflyg och möjligheten att boka hotell själv har det uppstått en ny sorts resenär som väljer Palma som alternativ till en stadsvistelse i exempelvis Valencia eller Barcelona.
KATARINA MYRBERG
fakta BOUTIQUEHOTELL

De första boutiquehotellen uppstod på 80-talet. F d klubbkungen Ian Schrager insåg att om man kunde locka tusentals människor till en och samma klubb så kunde man säkert också få dem att övernatta på ett och samma ställe. Med Manhattanhotellet Morgans etablerade han världens första design- och livsstilshotell. Begreppet boutique hotels myntades snart av Schragers vän och kompanjon Steve Rubell. Om andra hotell liknade opersonliga varuhus så skulle deras satsningar snarare påminna om intima butiker.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024