Annons:

British Airways lägger ner Stockholmskontor

British Airways lägger ner sina marknadskontor i Sverige och Norge och flyttar verksamheten till Danmarkskontoret i Köpenhamn.

23 anställda i Sverige och 11 i Norge berörs. Cirka 19 nya tjänster kommer at tillsättas i Köpenhamn.
– Vi beklagar att det förslag vi har lagt fram drabbar våra medarbetare. Vi måste öka vår effektivitet och reducera våra kostnader på en tuff marknad och nedläggningarna har inget att göra med prestationen på våra kontor i Sverige och Norge, säger Andrew Hammans, landschef för British Airways i Sverige.
Enligt honom sker flytten till Danmark ”så snabbt som möjligt med hänsyn tagen till arbetsrättsliga regler”. Den svenska och norska personalen erbjuds att söka de nya tjänsterna i Danmark.
Den föreslagna marknadsorganisationen i Köpenhamn kommer att ha ett antal key account managers och så kallade telefon account managers som ansvarar för direkt- och telefonkontakterna med företag och resebyråer i Skandinavien.
Hur mycket pengar sparar British Airways på flytten?
– Vi sparar IT, personal- och hyreskostnader. Vår vd Rod Eddington deklarerade i januari att British Airways måste sänka sina kostnader med 300 miljoner pund. Det innebär att vi måste konsolidera verksamhet.
Andrew Hammans fortsätter som chef för British Airways nordiska callcenter med 90 anställda i Hagfors, som inte berörs av flyttplanerna.
KATARINA MYRBERG

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024