Annons:

Grand Hotel utvidgar verksamhet

Stor kongressanläggning, fler hotellrum, full service-appartments eller kontor. Det är några av de alternativ som Grand Hotel överväger i sina nyförvärvade, närliggande, fastigheter.

– Som hotellmarknaden ser ut i dag kommer det inte bara bli hotellrum. Vi har kastat upp en massa bollar i luften och analyserar olika alternativ, säger Peter Wallenberg Jr, vd för Grand Hotel.
The Grand Group köpte 14 000 kvadratmeter, fördelat på tre fastigheter, från Svenskt Näringsliv för 400 miljoner tidigare i år. Affären med Svenskt Näringsliv gick snabbt, på endast ett par månader.

– Det var för kort tid för att göra en djup analys. Men vi måste passa på eftersom förvärv av närliggande fastigheter är enda sättet för Grand Hotel att utvecklas, säger Wallenberg.
Grand Hotell har drabbats hårt av konjunkturnedgången. Volymmässigt är hotellet
tillbaka på samma nivåer som i början av 90-talet.
– Det handlar om minskat internationellt resande och anpassning till läget. Men på festvåning, konferens och restaurang har vi sett en positiv trend, säger Peter Wallenberg, som uppger att driftsresultatet trots allt var positivt förra året.
Trots att beläggningsgraderna sjunker i Stockholm framförs från vissa håll önskemål om fler hotellrum i Stockholm.
– Politikerna som säger det har inte frågat operatörerna. Visserligen skulle ingen bli gladare än jag om vi fick hit t ex ett Ritz Carlton som kunde hjälpa till med marknadsföringen internationellt. Det hjälper Turistrådet inte till med. Men det som behövs är egentligen billigare turisthotell, säger Peter Wallenberg.
Karin Starkman Ahlstedt

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024