Annons:

Holst gör comeback i FlyMe

Resebranschprofilen Anders Holst, med ett förflutet som koncernchef för Fritidsresegruppen och Ticket, gör comeback som ny koncernchef för FlyMe Europe, där han ska leda lågkostnadsbolagets framtida expansion. Holst erfarenhet av flygmarknaden begränsar sig till Brittannia Airways, som ingår i en Fritidsresegruppen.

– Det finns redan bra flygkompetens i bolaget. Det jag kan tillföra är bredare erfarenheter av resebranschen. Till exempel kunskap om kundperspektivet och prisstrukturer, av företagsledning och av att jobba i publika bolag, säger han.
Med Goodjet i färskt minne, har du övervägt risken att förknippas med en konkurs om det går åt skogen?
– Jag har varit noga med att försäkra mig om grundförutsättningarna, en kunnig styrelse, att det flygoperativa fungerar och tittat på affärsplan, finansiering och utfall hittills. Jag känner inte att risken är större i detta bolag än andra ställen jag jobbat.
Vad är det som gör att ni kommer hålla er i luften?
– Det finns väldigt många lågprisflyg, men få lågkostnadsbolag. Vi har så låga kostnader att vi kan klara tuff konkurrens. FlyMe har startat från scratch, leasar flygplan mycket billigt, byggt en slimmad organisation och hittat bra affärsmodell.

Kommentarer är stängda.