Annons:

Reidar Svedahl tar över Travelstart

Internetresebyrån Travelstarts ägare Stephan Ekbergh flyttar till Sydafrika för att leda bolagets expansion. I stället plockas Reidar Svedahl in som vd för den nordiska verksamheten.

– Det blir ett spännande jobb i en del av resebranschen som har framtiden för sig, säger Reidar Svedahl.
Han och Stephan Ekbergh känner varann från tiden när bägge var involverade i Redjets, embryot till det som blev Goodjet. Ekbergh hoppade dock av projektet.
– Vi har väl inte alltid varit kompisar, men det tror jag kan bidra till dynamiken inom företaget. Reidar är en udda person som kan få oss att sticka ut, säger Stephan Ekbergh.
Efter att Travelstart köpts upp av tyska Tiss år 2000 arbetade Stephan Ekbergh med Tiss internationella expansion, vilken – liksom många övriga IT-företag – slutade i konkurs. Efter viss tvekan är han ändå redo att pröva ”nya” Travelstarts vingar utanför Norden.
– Visst är det ett riskfyllt projekt, men alternativet är att bara vara kvar i Norden i en grå massa med andra nätresebyråer som blir alltmer likartade. En av våra styrkor är service, det är brittiska och tyska internet-resebyråer usla på.
Travelstart förvärvade irländska flygsajten openjet.com i maj. Nästa steg blir att etablera Travelstart i Sydafrika, dit Ekbergh flyttar med sin familj. Den sydafrikanska flygmarknaden är lika stor som Sveriges. Stenhård konkurrens mellan tre lågprisflygbolag har drivit försäljning till nätet. Dessutom ska Travelstart upprätta ett fulfilmentcenter med lokal personal som sköter den engelskspråkiga kundtjänsten. Lönekostnaden är en femtedel av den svenska. Delar av den svenska kundtjänsten ska också förläggas dit och skötas av Travelstarts svenska anställda som erbjuds att jobba och bo i Kapstaden under två-månadersperioder.
– Vi vill vara resebranschens bästa arbetsgivare och jag tror det lockar mer att kunna få jobba i Sydafrika än i Indien eller Baltikum, dit andra reseföretag flyttat verksamhet.
KATARINA MYRBERG

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024