Annons:

Tribe och NCC gräver ned stridsyxan

Striden mellan NCC och First Hotels driftsbolag Tribe om byggbolagets hotellfastighet i Göteborg är över. Den 1 aug-usti, nio månader försenat, öppnar hotellet i Centralhuset i First Hotels regi.

Lösningen blev att NCC säljer fastigheten till norska fastighetsbolaget Host Hoteleiendom AS, som ingår i samma ägarsfär som Tribe med Asmund Haare som huvudägare.
– En helt affärsmässig uppgörelse med en köpeskilling på 244 miljoner kronor gjorde kunde dra ett streck över detta. Även om båda parter förlorat pengar är denna lösning bättre än en rättslig tvist på kanske fem-sex år, säger Stephan Ekstedt, regionchef på NCC Property Development.
Bakgrunden till konflikten är att parterna blev oense om
hyresavtalet efter en utökning av ytorna. Det ledde till att Tribe krävde skadestånd på 16 miljoner kronor samt 100 000 kronor per dag tills lokalerna blev tillgängliga. NCC, som förlorade ett par miljoner i månaden i uteblivna hyresintäkter, ansåg däremot att det inte fanns något giltigt avtal och stämde Tribe för de kostnader som operatören orsakat byggbolaget.
Karin Starkman Ahlstedt

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024