Annons:

SAS skapar nya klasser på Europalinjer

SAS lägger ner förlustprojektet Snowflake som lågpriskoncept med egna flygningar, men det återuppstår som det nya billigaste biljettpriset på SAS ordinarie Europalinjer.

Snowflakebiljetterna är en av nyheterna i SAS nya service- och priskoncept på Europalinjerna. I stället för att helt slopa affärsklassen, vilket redan skett på de intraskandinaviska linjerna, inrättas i stället en ny klass, Economy Flex, som ska bli basprodukten för affärsresenärerna och ett försök att locka tillbaka dem som av kostnadsskäl valt bort affärsklass mot vanlig ekonomiklass.
En Ekonomy Flex-biljett ska kosta 70-90 procent av en businessclassbiljett. Resenären ska erbjudas tidseffektiv incheckning och bagage- och säkerhetshantering på flygplatsen och en riktig, varm måltid ombord. Ekonomiklassen skalas av, medan dagens businessclass ska uppgraderas för att erbjuda större komfort.
– SAS är först med det här konceptet och det kommer att göra oss världsledande igen. Det kommer snart att kopieras av andra, sade Anders Ehrling, vd för SAS Sverige vid en mycket välbesökt presskonferens.
Snowflakebiljetterna kommer även i fortsättningen att inte säljas via resebyråernas GDS-system utan endast via nätet.
– Men eftersom många renodlade Snowflakedestinationer nu blir vanliga SAS-flygningar kommer resebyråer att kunna boka ett större destinationsutbud, säger Lennart Johansson, försäljningschef för SAS Sverige.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024