Annons:

Italiensk kryssningsjätte satsar svenskt

Det italienska kryssningsrederiet MSC Cruises har öppnat ett Nordenkontor i Stockholm. Ny vd är Claes Tamm, som under tio år var chef för Festival Cruises Nordenverksamhet. I januari kom dock moderbolaget Festival Cruises på obestånd, kryssningstrafiken stoppades och våren fick Claes Tamm ägna åt att avveckla den svenska verksamheten.

– Cirka 1500 kunder hade betalt eller delbetalt resor för vintern, våren och hösten. Totalt betalade vi ut 8 miljoner i vår resegaranti åt dem. Det kändes skönt att avsluta det på ett snyggt sätt.
Festival Cruises med cirka 250 000 kryssningsgäster samt italienska Costa-rederiet har dominerat kryssningsmarknaden i Medelhavet. Festivals frånfälle har lämnat ett tomrum efter sig, som konkurrenter inte varit sena att utnyttja. MSC är ett av världens största rederier inom container- och frakttrafik, driver snabbfärjetrafik i Italien och storsatsar nu även på kryssningstrafik. Sedan förra året har kryssningsflottan växt från tre till sju fartyg, varav ett ”European Vision” tidigare ägdes av Festival Cruises.
Redan i mars tog MSC kontakt med Claes Tamm med anledning av planer på en nordisk expansion. Det nordiska dotterbolaget slog upp sitt försäljningskontor i början av augusti.
– Vi är det enda kryssningsrederiet med Nordenkontor i Stockholm. MSC erbjuder en mer europeisk touch när det gäller inredning, mat och underhållning på sina kryssningar än de stora amerikanska kryssningsjättarna, vilket är något som passar bra för oss nordbor. I höst ska vi jobba intensivt med ett antal utvalda agenter och bygga upp en stark försäljningsplattform, säger Claes Tamm.
KATARINA MYRBERG

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024