Annons:

Lågprisflyg ställer sällan in

Affärsresenärer hatar inställda flygningar. Men risken för att råka ut för det hos FlyMe är lika liten som hos SAS. Det visar Travel News genomgång.

TN hämtade in statistik om andelen planerade flygningar som genomförts – completed fights – från FlyMe, SAS och Malmö Aviation. Nordic Airlink sade sig inte ha sådan statistik tillgänglig.
Skillnaden mellan de jämförda flygbolagen under vårmånaderna var marginell. Under mars – maj var andelen genomförda flygningar hos SAS inrikes 99,3 – 99,7 procent. Malmö Aviation låg under samma period på 99,1 – 99,8 procent.
Trots det stora överutbudet av flygstolar på de större inrikeslinjerna förnekar samtliga fyra tillfrågade bolag att de kalkylerar med att ställa in flygningar om beläggningen är för dålig.
– Vi ställer bara in på grund av väder och tekniskt fel. Vi har ett strategiskt beslut på att aldrig ställa in på grund av låg beläggning Vi har kört avgångar med en passagerare, säger Ulf Axelsson, vd på Malmö Aviation.
FlyMe ställde under perioden mars-maj in 6 av sina 1451 planerade flygningar, endast 0,4 procent. 2 var inrikesflygningar och 4 till Helsingfors.
– För att vara en nystartad operation bör det sannolikt vara världsrekord, säger vd Anders Holst.
Nordic Airlink, som inte lämnat ut statistik, medger att bolaget vid några tillfällen under våren tvingades ställa in och slå samman flygningar i samband med att två plan blev påkörda av truckar.
– Med endast sju flygplan i flottan påverkades givetvis trafikprogrammet. Men att ställa in på grund av dålig beläggning finns inte på kartan, säger vd Maunu von Lüders.
KATARINA MYRBERG

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024