Annons:

Stark expansion för Ditt Hotell

Fem nya hotell har knutits till den snabbväxande hotellkedjan Ditt Hotell. Det innebär att medlemsorganisationen nu är upp i 107 hotell i Skandinavien, varav merparten i Sverige.

– Vi har expanderat snabbt de senaste två åren på grund av ett ökande behov hos hotellen att tillhöra en kedja och få hjälp med distributionen. Målsättningen är 100 medlemshotell i Sverige och minst 30 i Norge inom ett år, säger nytillträdde vd:n Peter Höögs och poängterar att Ditt Hotell nu är störst av medlemsorganisationerna inom svenska hotellbranschen (Svenska Möten, som nischat sig mot konferensanläggningar, exkluderat).
Peter Höögs tillträdde som vd på Ditt Hotell i sommar efter Peter Öster, som efter fyra år på vd-stolen nu övergår till egen verksamhet. Höögs har tidigare arbetat som Norden- och Europachef för SRS World Hotels och Steigenberger-gruppen. Dessutom har han erfarenhet från resebyråsidan, bland annat som resebyråchef på Nyman & Schultz.
– Jag blev intresserad av konceptet redan när Ditt Hotell startade för fem år sedan. Den här typen av organisationer ligger i tiden. Affärsresenärerna har vant sig vid att kunna åka billigt med flyg. Inom den närmaste tvåårsperioden kommer detta även slå igenom på boendekostnaderna, säger Peter Höögs.
Ditt Hotell har enbart trestjärniga hotell och ett snittpris runt 750 kronor per natt.
– Dessutom har vi en unik spridning och täckning. Vi finns såväl i större städer som små som till exempel Hova, Ljusdal och Bollnäs, säger Höögs.
Vilka är era värsta konkurrenter?
– Ramada/Sweden Hotels. Från dem skulle vi gärna vilja ta hotell. Vi har många mindre hotell, men skulle även behöva ett antal större, gärna i storstäder. Det har Ramada, säger Peter Höögs.
Karin Starkman Ahlstedt
Ditt Hotell är en medlemsorganisation med 107 individuellt ägda hotell i Skandinavien. Organisationen hjälper medlemshotellen med stamgästprogram, distribution och inköp. Ditt Hotell finns i 10-talet europeiska länder och har totalt cirka 200 hotell. I Sverige finns 80 hotell, i Norge 26 och i Danmark.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024