Annons:

SAS startar priskrig i Göteborg

Det har utbrutit ett flygkrig om affärsresenärerna i Västsverige. SAS erbjuder kraftigt sänkta avtalspriser för företag som låter sina Göteborgsresenärer flyga via Köpenhamn i stället för att välja konkurrenternas direktlinjer.

– Vi vill ta tillbaka marknadsandelar vi tappat. I förlängningen vill vi skapa en minibas med egna flygplan för fler direktlinjer ut från Göteborg, säger Michael Throxe, distrikts- och försäljningschef för Distrikt Syd inom SAS.
SAS har sedan vinterprogrammet trädde i kraft på söndagen utökat antalet veckoturer från Göteborg till Köpenhamn från 59 till 82. Den aggressiva kampanjen för att vinna nya företagsavtal gäller fem destinationer via Köpenhamn: Bryssel, Amsterdam, Paris, Birmingham och Manchester. Dessa destinationer trafikeras även som direktlinjer av flygkonkurrenterna Malmö Aviation ( Bryssel), KLM ( Amsterdam), Paris ( Air France) och City Airline ( Manchester, Birmingham).
Konkurrenterna tiger dock inte stilla. City Airline har mött SAS helsidesannonser med egna, där göteborgarna gratuleras till att slippa mellanlanda i Köpenhamn genom att välja bolagets direktlinjer.
– Jag tror SAS biter sig i svansen. Företagen vet att om vi andra bolag tvingas ur marknaden så kommer SAS priser snabbt att gå upp till det dubbla, säger City Airlines vd Tom Ericsson.
City Airline planerar också ett motdrag tillsammans med samarbetspartners bland flygbolagen.
– Kriget ska inte bara föras i Göteborg. Vi ska utmana SAS på andra destinationer, säger Tom Ericsson.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024