Annons:

Staten väljer SAS – och Ryanair

SAS har blivit utvald att flyga statens utrikesresenärer till Paris och London, som är de passagerarmässigt största linjerna. På den prestigefyllda Bryssellinjen valde staten dock Malmö Aviation.

SAS valdes som leverantör till cirka 70 procent av de 74 utrikesdestinationerna i Europa och delar av Nordamerika, i de flesta fall både i affärs- och ekonomiklass.
– Vi är nöjda, eftersom vi vill ha svenska staten som kund, säger Håkan Olsson, försäljningschef för Stockholms- och Norrlandsregionen, som ansvarat för anbudet från SAS och partners i Sverige.
Malmö Aviation valdes för linjen Stockholm-Bryssel. SAS beklagar att bolaget inte lade ett tillräckligt konkurrenskraftigt bud på denna linje.
– Men vi tror inte det går att flyga lönsamt och erbjuda en hållbar produkt på den nivå som hyperkonkurrensen nu priserna pressat till i upphandlingen. Vi måste sätta våra priser på kommersiella grunder, säger Håkan Olsson.
Vid utrikesupphandlingen värderades flygbolagens bud utifrån priset, 70 procent, och antal avgångar, 30 procent.
– Det var en väldigt svart-vit upphandling, där vår styrka i form av snabba flöden på marken och lounger, inte kommer till sin rätt. Men trots detta fick vi majoriteten av alla linjer, säger Håkan Olsson.
För första gången sluter staten även avtal med Ryanair. De får rätten att ha hand om statstjänstemännens flygresor till London från Skavsta, Västerås, Göteborg och Malmö, liksom även linjen Skavsta – Bryssel ( Charleroi).
Ramavtalet är värt cirka 700 miljoner kronor och innebär en möjlig besparing på 30 procent jämfört med det tidigare avtalet.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024