Annons:

Konkurs för ”gamla” Nordic Airlink

Det ursprungliga Nordic East Airlink, som Finnair förvärvade 2003 för att starta svensk inrikestrafik, har försatts i konkurs.

Nuvarande FlyNordics trafik berörs inte av konkursen, eftersom den nuvarande verksamheten flyttades över till ett nytt bolag, Nordic Airlink Holding, för två månader sedan.
Anledningen till konkursen är att Finnair efter köpet uppdagat ”historiska belastningar”. Bland annat har Skatteverket under året genomfört en taxeringsrevision i Nordic East Airlink och riktat anmärkningar relaterad till tiden före Finnairs förvärv – det vill säga under den tid då Gunnar Olsson var huvudägare i bolaget.
– Jag kan inte säga något om vilka historiska belastningar det handlar om, men det var många överraskningar som dykt upp under årets lopp som härstammar från tiden före Finnairs förvärv, säger Maunu von Lüders, vd för FlyNordic/Nordic Airlink Holding till Travel News.
Nya Nordic Airlinks ledning har tillsammans med Finnair konstaterat ”att förutsättningar saknas att hantera Nordic East Airlinks historiska belastningar inom ramen för en fortsatt likvidation” och därför begärs bolaget i konkurs.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024