Annons:

British Airways slutar med pappersbiljetter

Vid årsskiftet slopar British Airways pappersbiljetterna och kommer endast att ställa ut enbart elektroniska biljetter i Sverige, Norge och Danmark på rutter där detta är möjligt.

– I dag utgör e-tickets 60-65 procent av de utställda biljetterna i Skandinavien, säger Sam Heine, Commercial manager för Skandinavien och Island på British Airways.
I april i år övergick British Airways i Storbritannien helt till elektroniska biljetter. Eftersom e-tickets inte fungerar på vissa mindre utländska flygplatser och det finns begränsningar när flera flygbolag är involverade i resan är dock andelen BA-biljetter som ställs ut i Storbritannien i dagsläget 77 procent.
För resenären innebär elektronisk biljett flera fördelar. Det går enkelt att göra ändringar i bokningen utan att en ny biljett behöver skrivas ut och den kan ändras upp till en halvtimme före avresa. Det är heller ingen risk att den tappas bort, stjäls eller kommer bort i posten. I Sverige är det även möjligt för British Airwaysresenärer med e-tickets att skriva ut sitt boardingkort hemma på den egna datorn. Då behöver man inte ens checka in på flygplatsen utan kan gå direkt till passkontrollen.
– Elektroniska biljetter är framtidens standard för all flygtrafik, säger Sam Heine.

Kommentarer är stängda.