Annons:

Lokala resorts deltar i hjälparbetet

I det katastrofdrabbade Phuketområdet tar lokala hotellanläggningar egna initiativ för att hjälpa den nödställda lokalbefolkningen. Förstaklassanläggningen Evason Phuket Resorts har satt upp en stödorganisation tillsammans med den lokala Rotaryklubben.

– Många av hotellets anställda har förlorat anhöriga och sina hem. Därför är det självklart för anläggningen att hjälpa till, berättar Lena Skogström Ericson, ägare till Airline Marketing Service, som representerar Evason och Six Senses i Sverige.
Evason Phuket Resorts hoppas på stöd från kolleger och samarbetspartners i Skandinavien som snabbt vill bidra med pengar i det akuta hjälparbetet
– Ledningen står som garant för att alla inbetalda medel blir effektivt använda och primärt önskar man att ordna med rent vatten, mat och kläder samt husrum för nödställda, berättar Lena Skogström Ericson.
Resorten ligger i Phukets södra delar och drabbades inte lika svårt som de nordöstra delarna.
Evason Phuket Resorts har utsett 50 volontärer som hjälper överlevande att söka efter sina nära och kära och kan bistå med översättningsarbete. Denna hjälp behövs främst i Khao Lak och Phang Nga-området. Pengarna ska också användas för att förse hjälparbetare med ris och smörgåsar, distribution av vatten och mat till sjukhus. Hotellets snickare ska delta i arbetet med att tillverka kistor.
Behovet av kläder och hygienartiklar är mycket stort och därför ber de anställda på resorten att alla gäster som lämnar anläggningen för att resa hem, lämnar kvar så mycket kläder och hygienartiklar som möjligt.
I dagsläget bor 60 hjälparbetare på Evason Phuket Resort.
För mer information, konakta Lena Skogström Ericson på e-post: lena@ams.a.se

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024