Annons:

SAS öppnar luftbro till Thailand

I går öppnade SAS en luftbro till Thailand efter önskemål från de skandinaviska regeringarna för att transportera hem resenärer som drabbats av katastrofen i Sydostasien.

Fram till nyårshelgen kommer SAS att genomföra 13 extra flygningar. Sex går till Arlanda, fyra till Oslo och tre till Köpenhamn. Både Bangkok och Phuket kommer att trafikeras.
De första två planen lämnade Arlanda vid lunch på onsdagen.
– Vi känner oss som svenska folkets flygbolag och därför är det självklart att vi ställer upp för att hjälpa till. Vi får dagligen samtal av piloter och kabinpersonal som är beredda att hjälpa till på frivillig väg, säger Anders Ehrling.
Dessutom kom en begäran från regeringen på onsdagen om att iordningställa 2 MD 80-plan från SAS, som ingår i totalförsvaret, som ska transportera hem svenskar som måste färdas liggande på bår. Planen som ska flyga i dag bemannas med läkare och sjuksköterskor från Västernorrlands landsting. Även två regeringsplan ska transportera ner läkare som ska sortera skadade på flygplatserna. Tyskland har erbjudit hjälp som regeringen accepterat och kan flyga ut de svårast skadade svenskarna.
Enligt SVT Morgon på torsdagen ska även Storbritannien hjälpa till att flyga hem skadade svenskar.
Kritiken är stor mot regeringens sena reaktion på hjälpbehovet. På detta svarade Göran Persson vid en presskonferens på onsdagen:
– Låt oss utvärdera detta dröjsmål och se vad som är faktum.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024