Annons:

SAS svartlistas av Sjunde AP-fonden

SAS svartlistas åter av Sjunde AP-fonden. Flygjätten är det enda svenska bolag som finns med på fondens senaste lista. Totalt ratas 24 företag.

Nära 50 miljarder kronor per år av svenskarnas pensionspengar placeras av statliga Sjunde AP-fonden. En uppdatering av listan sker två gånger per år och SAS har under lång tid varit utestängd på grund av kartellbildningen med danska Maersk Air 2001.
”Företag som finns med på listan utestängs från vår portfölj i fem år,” säger Peter Norman, vd för fondens arbetsutskott, till Di.
Förfarandet med svartlistning ökar i takt med spararnas krav på etik och moral. Konsulternas granskning utgår från investerarnas placeringsregler. För en svartlistning krävs grova eller systematiska brott som dessutom kan bekräftas från officiellt håll, ofta ett FN-organ, en domstol eller en myndighet i landet i fråga. Det utpekade företaget ges också möjlighet att rätta till missförhållandet och förebygga en återupprepning.
Bland listans åtta nykomlingar finns inga svenskar, men genom nya skandaler ligger telekombolagen Ericsson och Millicom illa till, uppger Di.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024