Annons:

SAS dotterbolag anklagas för märkesintrång

SAS finländska dotterbolag Blue 1 anklagas av amerikanska flygbolaget Jet Blue, för märkesintrång. Orsaken är att bolagets logotype och blå färg liknar Jet Blues.

I samband med att dotterbolaget Air Botnia döptes om till Blue 1, för ett år sedan, gjordes också utseendet på planen om och de fick en ny logo.
Nu har amerikanska lågprisbolaget Jet Blue protesterat hos svenska Patent- och registreringsverket, där SAS ansökt om registrering av Blue 1.
”Vi ser allvarligt på det här. Det handlar om att skydda vårt varumärke,” säger Gareth Edmondson-Jones, informationschef på Jet Blue, enligt Di.
Den blå färgen uppges vara densamma, liksom idén att måla motorerna. Dessutom är typsnittet i bokstäverna mycket lika. Och SAS medlemskap i Star Alliance försvårar saken ännu mer, enligt Edmondson-Jones.
Hans Ollongren, kollega på SAS, håller med om likheten men tror inte att protesten leder någon vart. EU:s varumärkesmyndighet har redan godkänt Blue 1 och dessutom jobbar flygbolagen på helt olika marknader, menar han, enligt Di.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024