Annons:

Avtal mellan flygplatser och lågprisbolag underlättas

Ett nytt initiativ från EU ska underlätta för lågprisflyg att sluta avtal med regionala flygplatser. Reglerna för hur de kan utöka sin verksamhet ska bli klarare och stöd beviljas till nya flyg på mindre flygplatser Det uppger Kommissionen.

.
”Åtgärder måste vidtas för att underlätta för de regionala flygplatserna och för att utveckla nya sätt att stödja flyget inom Europa,” sade transportkommissionären Jacques Barrot, i tisdags, enligt Airwise.
Samtidigt underströk han vikten av ett rättvist förhållningssätt mellan bolag och flygplatser.
EU har tidigare underkänt Ryanairs avtal med belgiska flygplatsen Charleroi, som var flygbolagets första navflygplats på kontinenten. Ryanair tvingades betala tillbaka drygt 30 miljoner kronor till den vallonska delstatsregeringen, som beviljat stöd från flygplatsägarna.
I framtiden vill Kommissionen istället uppmuntra en ny europeisk trend, där de regionala flygplatserna som ofta är underutnyttjade, erbjuder motiv för flygbolagen att starta nya linjer. Detta leder till skärpt konkurrens och billigare flygresor, samtidigt som det lättar trycket på de stora flygplatserna och främjar regional utveckling, menar Kommissionen.
Medlemsländerna har fram till den 7 mars på sig att kommentera förslaget. Ett möte kommer också att hållas mellan representanter från de olika länderna under månaden. De slutgiltiga reglerna väntas träda i kraft till sommaren, uppger Airwise News.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024