Annons:

Bränsleskatt kan slå hårt mot lågprisflyg

Den skatt på flygbränsle, som diskuterades i Bryssel igår, kan slå hårt mot lågprisflyget. Resebranschen varnar för att biljettpriset kan stiga med 50 till 100 kronor per resa om förslaget går igenom.

Det uppger DN som även var på plats i Bryssel igår.
”Det är ett intressant förslag men för tidigt att ta ställning till. Man måste beakta att flygbolagen inte har en lätt situation för tillfället, men de rika länderna måste hitta ett sätt att bistå de fattiga.” Det sade Sveriges finansminister Pär Nuder vid en pressträff under mötet, enligt DN.
Luxemburgs finansminister Jean-Claude Juncker, uppgav under G7-mötet nyligen, att majoriteten av medlemsländerna är för förslaget. Länder som Irland, Spanien, Storbritannien och eventuellt Italien, uppges dock av en EU-talesman Airwise citerar, motsätta sig det.
Från EU-kommissionen, som ska ta ställning till förslaget, uppges att en eventuell skatt inte kommer att slå mot flygbolagen.
”Om en lösning som beskattning av bränsle går igenom är det viktigt att försäkra sig om att den inte kommer att hindra flygbolagens konkurrenskraft,” sade taleskvinnan Francoise Le Bail tidigare i veckan, enligt Airwise.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024