Annons:

Messing försvarar nya EU-regler

Lågprisbolag som Ryanair motsätter sig de nya EU-reglerna för flygpassagerares rättigheter till ersättning. De kommer att tvinga bolagen att höja biljettpriserna, menar Ryanair. Argumentet tillbakavisas dock av infrastrukturminister Ulrica Messing.

”Kompensationen till drabbade passagerare har ingen koppling till biljettpriset. Om du betalar en krona för en biljett hos Ryanair ska du ha samma ersättning som vid köp av fullprisbiljett. Ryanair kan teckna en försäkring som kostar cirka 50 kronor per passagerare,” säger hon till DI.
För flygbolagen innebär de höjda ersättningarna bara en marginell extrakostnad, menar Margot Wallström, som tillsammans med Messing delade ut broschyrer till resenärer på Arlandas utrikesterminal igår. ”Vi vill på detta sätt visa att EU förbättrar folks vardag, ” sade hon till DI.
Systematiska överbokningar från flygbolagens sida medför att 2500 passagerare inom EU per år inte kommer med planet de köpt biljett till, skriver tidningen.
DI talade med flera passagerare på Arlanda som nekats ersättning trots att de råkat ut för förseningar. De flesta vid incheckningen visste varken att de haft formella rättigheter, eller att dessa nu stärkts.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024