Annons:

Fler hotell trots risk för överetablering

Trots att över en tredjedel av Stockholms 13 000 hotellrum står tomma i sviterna av lågkonjunkturen, planers flera nya hotell de närmaste åren. Och hotellbranschen varnar för överetablering.

”Priserna på hotellrum i Stockholm är fortsatt pressade även om det skedde en viss återhämtning under förra året. Vi räknar med en fortsatt efterfrågeökning på hotellrum men befarar att denna med råge äts upp genom tillkomsten av de nya hotellen, säger Göran Granhed, branschekonom på SHR, Sveriges hotell- och restaurangföretagare, till SvD.
Stockholms stad ser däremot positivt på framtidsplanerna, även om vissa hotell kan slås ut i konkurrensen. Det måste ske en utveckling i branschen där utbudet breddas med bättre lägen och bättre pris, menar Lennart Gustavsson, avdelningschef på gatu- och fastighetskontoret, enligt SvD.
Redan i år kan ett spektakulärt hotell börja byggas vid Norra Bantorget. Nästa vår öppnas ett nytt stort hotell inbyggt i Stockholmsmässan, Älvsjö. Byggbolaget Peab hoppas också på att ett omtvistat bygge vid Slussen blir av. Totalt finns förslag på att bygga eller bygga om elva hotell i Stockholm. Det skulle innebära uppåt 2800 nya hotellrum i staden.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024