Annons:

Förlust för Fly Me första året

Lågprisbolaget Fly Me´s nettoomsättning för räkenskapsåret 2004 uppgick till strax över 200 miljoner kronor och för fjärde kvartalet till drygt 85 miljoner. Resultatet för året blev en förlust på 136 miljoner kronor och för fjärde kvartalet på knappt 39 miljoner kronor.

Sedan starten har drygt 300 000 passagerare rest med bolaget.
Under december genomfördes en nyemission vilket tillförde 114,8 miljoner kronor netto. Härigenom ska bolagets finansiella ställning och möjlighet till expansion säkras efter en kapitalkrävande uppstart och infasning.
”De första tio månaderna i luften har präglats av snabb tillväxt och hög operativ precision. Med marknadsandelar under fjärde kvartalet om 30 procent på Arlanda – Malmö, 23 procent på Arlanda – Göteborg och 12 procent på Arlanda – Helsingfors har vi etablerat oss som en av de större aktörerna i Sverige,” säger bolagets vd Anders Holst i ett pressmeddelande.
De omfattande kostnaderna för bolagets etablering har i sin helhet belastat årets resultat. En alltför stor expansion under fjärde kvartalet påverkade resultatet för november och december negativt och har lett till en försiktigare volymstrategi under början av 2005. Generella höjningar av biljettpriserna på marknaden detta år, har dock gett möjlighet till prisökningar, enligt pressmeddelandet.
God punktlighet och regularitet har kännetecknat uppstartsfasen, men en fördröjd tillgång till bokningssystemet Amadeus har hämmat försäljningen. Med fullt tillträde till systemet väntas statliga beställningar underlättas, och därmed hoppas bolaget på ökade intäkter från de avtal som slutits med svenska staten.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024