Annons:

Lågprisflygen överklagar nya passagerarregler

Lågprisflygen har gått till domstol för att överklaga de nya EU-regler som tvingar bolagen att ersätta passagerare vid förseningar, överbokningar och inställda flyg oavsett vem som bär skulden.

Bolagen har redan fått rätt från domstolen i London och ärendet ska granskas av EU-domstolen i augusti – september, uppger Jan Skeels, generalsekreterare i lågprisbolagens paraplyorganisation Elfaa, European Low Fares Airlines Association, för DN.
”Om det blir strejk eller oväder, eller om orsakerna är flygledningstekniska, då ska vi inte betala, anser vi. EU-regeln strider mot den gällande Montrealkonventionen som säger att om flygbolaget bär skulden för olägenheten ska kunden ersättas” , säger Jan Skeels till DN. Bolagen kommer dock att följa reglerna tills de blir ändrade, uppger han.
Ett tiotal europeiska lågprisflygbolag organiseras av Elfaa, från svenska flyg till Ryanair. Om regeln blir kvar kommer lågprisbolagen fly flygplatser med risk för väderstörningar, menar Skeels. Då blir européerna av med billiga transporter.
Enligt Skeels har Storbritannien, Tyskland och Irland inte velat skriva under de nya reglerna.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024