Annons:

Missnöje över Caponas fusionsplaner

Nu riktas kritik bland ägarna mot Caponas planer på att slå ihop hotellfastighetsbolaget med norske huvudägaren Petter Stordalens Choice Hotels.

Capona köpte 42 procent i Choice Hotels för två veckor sedan. Beskedet om planerna på att som i stort sett renodlat fastighet bolag lägga bud på ett rörelsedrivande bolag som Choice har mött missnöje. Notes huvudägare Sten Dybeck har valt att sälja sina aktier i Capona.
”Långsiktigt ska man inte ha en aktie med en otydlig affärsidé. Dessutom tycker jag inte om ask-i-ask-ägande, som är en företeelse som vi försökt komma bort ifrån på Stockholmsbörsen,” säger han till DI.
Och delägaren Länsförsäkringars aktiestrateg Claes Ahrel är enligt DI ”förvånad över att man byter affärsidé.” Han kräver att styrelsen för Capona lägger korten på bordet och förklarar hur aktieägarna ska tjäna på en fusion med Choice.
Rolf Lundström, som är delägare genom Provobis Holding menar däremot att det inte behöver vara fel att driva ett bolag med både fastigheter och rörelse. Det kan ge balans i utvecklingen att stå på två ben, säger han enligt DI.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024