Annons:

SAS tappade stort inrikes i februari

Passagerarantalet på SAS inrikeslinjer sjönk med hela 14,2 procent i februari, jämfört med samma månad i fjol. Samtidigt visar Luftfartsverkets siffror på 5 procents uppgång i det totala antalet inrikespassagerare under februari.

SAS totala passagerartrafik steg med marginella 0,8 procent i februari, jämfört med samma månad i fjol.
Kabinfaktorn sjönk med 1,9 procentenheter till 57,2 procents beläggning under februari, trots en neddragning i kapaciteten.
Förklaringen till det svaga resultatet jämfört med förra året ligger delvis i att fjolårets februari hade en extra dag då det var skottår, uppger SAS. I januari ökade det totala passagerarantalet med 8,1 procent.
För Scandinavian Airlines föll passagerartrafiken med 5 procent. Yelden, som steg med 2 procent i januari var oförändrad eller svagt förbättrad i februari, enligt SAS. De svenska dotterbolagen hade en sammanlagd nedgång på 4 procent i passagerartrafiken. Störst förlorare var alltså inrikestrafiken där flera av de största linjerna präglas av mördande konkurrens och överkapacitet. Under denna period i fjol inledde FlyMe sin verksamhet och Finnairs Flynordic utökade sin trafik.
Genom ett erbjudande till inrikesresenärerna inom kort hoppas bolaget vinna tillbaka förlorade marknadsandelar, uppger dn.se.
Interkontinentalt sjönk antalet passagerare med 4,8 procent trots ökad kapacitet och den europeiska trafiken med 3 procent. Dotterbolagen Spanair, Widerö, Blue 1 och Air Baltic redovisade dock över lag goda resultat. Enligt Airwise steg Spanairs passagerartrafik med 14,4 procent och Blue 1 hade en uppgång på hela 42,4 procent.
Utvecklingen för resten av året bedöms fortfarande vara osäker på grund av hård konkurrens, prispress och överkapacitet.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024