Annons:

Willie Walsh ny vd för British Airways

Förre Air Lingus-chefen Willie Walsh blir ny vd för British Airways i höst. Han efterträder Rod Eddington som går i pension vid 55 års ålder i september men kommer att vara kvar i styrelsen.

Willie Walsh är 43 år och har ett förflutet som pilot. Under hans ledning, sedan 2001, har det irländska statliga flygbolaget Air Lingus gått från konkurshot till att bli ett av de mest vinstgivande flygbolagen i Europa. Walsh har tillämpat många av lågprisrivalen Ryanairs metoder för att få bolaget på fötter, skriver Financial Times.
Walsh avgick från Air Lingus i slutet av januari efter att bland annat ha misslyckats med att genomdriva en privatisering och stött på motstånd mot att skära ytterligare i arbetsstyrkan.
Willie Walsh kommer att börja arbeta på British Airways redan i maj. Till hans tuffa uppgifter hör att genomdriva ytterligare kostnadsskärningar på bolaget. Under Eddingtons ledning har arbetsstyrkan redan minskat med 23 procent, eller 13 000 jobb, mellan augusti 2001 och mars i fjol, men ytterligare nedskärningar uppges vara oundvikliga, skriver Financial Times.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024