Annons:

Lufthansa erbjuder resor i privatjet

Lufthansa erbjuder som första kommersiella flygbolag passagerarna att fortsätta sina resor från Munich flygplats i privat affärsjet. Erbjudandet, som gäller första klass- och business class-resenärer, börjar gälla i slutet av månaden och sker i samarbete med NetJets.

Efterfrågan på privat jetservice tilltar såväl i Europa som i USA och flera andra kommersiella bolag har tidigare övervägt liknande alternativ. Terrordåden den 11 september 2001, satte dock stopp för planerna, då efterfrågan på första klass- och business class-resor sjönk drastiskt, skriver Financial Times.
Lufthansa Private Jet kommer att införas på prov under sex månader från Munich flygplats. Långväga resanden kommer att kunna ta ett privat jetplan till sin slutdestination och har omkring 1000 europeiska flygplatser att välja mellan. Flygbolaget uppgav enligt Financial Times igår att resenärerna erbjuds ett all included-pris på mellan 4,550 och 5,650 euro, med ensamrätt till planet. Upp till 300 euro tas ut för varje extra passagerare.
”Många av våra kunder vill ha maximal flexibilitet i sin reseplanering. Möjligheten att förkorta restiden är en avgörande faktor för affärsframgång,” säger NetJets vd Richard Santulli till Financial Times.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024