Annons:

Konkurrensen hårdnar på vältrafikerad rutt

Nu blir konkurrensen på Sveriges mest trafikerade flygrutt ännu hårdare. Fly Me har planer på ytterligare två turer om dagen på sträckan Stockholm - Göteborg. Totalt fanns 182 avgångar i veckan med 24 492 flygstolar första kvartalet i år, enligt Luftfartsverkets destinationsutbud.

”Vi är just nu inne i slutförhandlingar om att skaffa ytterligare flygkapacitet. I första hand måste vi sätta in ytterligare ett plan på morgonen från Göteborg och därmed även ett från Stockholm under sen eftermiddag.” Det säger Anders Holtz, vd för Fly Me, till DN.
Linjen trafikeras i nuläget av SAS, Fly Me, Nordic Airlink och Malmö Aviation. Medan det finns ett överflöd av avgångar mitt på dagen, uppges planen vara fullsatta vid rusningstid.
Branschkännare bedömer att någon av aktörerna på sträckan relativt snart blir tvingad att ”kasta in handduken för gott,” skriver DN.
Och enligt Luftfartsverket lista för nästa kvartal kommer antalet flygningar på linjen att minska från 182 till 163 och antalet stolar med nästan 3000 i veckan. Fly Me, som inte ingår i denna statistik, räknar med att lämna besked om eventuella nya turer nästa vecka.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024