Annons:

Carlson Hotels blir delägare i Rezidor SAS

Carlson Hotels Worldwide går in som delägare i SAS hotellbolag Rezidor SAS. Igår offentliggjorde parterna ett avtal där den USA-baserade hotellgruppen får 25 procents aktiepost i bolaget i utbyte mot att det tio år gamla Master Franchise-samarbetet fördjupas.

Förbättrade kommersiella villkor och option på samarbete till 2052 ingår i avtalet.
Franchiseavtalet, inom vilket Carlsons varumärken Radisson SAS, Park Inn och Regent drivs, har hittills inneburit stora framgångar. Och de nya villkoren förväntas höja SAS Rezidors lönsamhet före skatt med 11 miljoner euro på helårsbasis, enligt bolagets pressmeddelande.
”SAS-koncernen är mycket tillfreds med avtalet med Carlson Hotels Worldwide. SAS kommer att behålla majoritetsägandet och kontrollen över Rezidor SAS och samtidigt stärka den strategiska plattformen för bolaget i framtiden, säger Jørgen Lindegaard, koncernchef och vd för SAS.
Hittills har samarbetet gjort Rezidor SAS till ett av världens snabbast växande hotellföretag. Mellanklasskedjan Park Inn har vuxit från noll till över 60 hotell på två år. En nylansering har också ägt rum av lyxkedjan Regent, där Rezidor SAS tillfört två hotell i Berlin och Zagreb.
”Vi har bevisat att det här är ett samarbete som fungerar. När vi skrev vårt första avtal 1994 var vi en liten hotellgrupp med bara 29 hotell. Nu driver vi Carsons största varumärken i Europa, Mellanöstern och Afrika, med en portfölj på 245 hotell i 47 länder och vi är på rätt väg för att nå vårt mål att uppnå 700 hotell 2012.” Det säger Kurt Ritter, president och CEO för Rezidor SAS, i pressmeddelandet.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024