Annons:

Enkelresor och ny webbsajtska lyfta SAS inrikesresande

Enkelresor, en kraftigt förenklad prisstruktur och en ny enkel webbsajt är SAS Sveriges motdrag mot lågpriskonkurrenterna på den svenska inrikesmarknaden.

– Vi behåller det bästa av det gamla, nämligen våra många destinationer och avgångar. Kombinerat med alla nyheter på inrikestrafiken blir detta något som våra konkurrenter får svårt att kopiera, sade Scandinavian Airlines Sveriges vd Anders Ehring på TUR-mässan på onsdagseftermiddagen.
Det nya priskonceptet, som bygger på enkelresor, omfattar tre biljettyper: Fix, Flex och Full Flex. Fix är den billigaste biljettypen som alltid kostar från 450 kronor ( inklusive skatter och avgifter). Den finns på alla avgångar, men antalet stolar beror på efterfrågan. Det finns totalt sex prisnivåer inom Fix.
Flex är en fullt ombokningsbar biljett, men ej återbetalningsbar. Full Flex är motsvarigheten till dagens fullt flexibla biljett för affärsresenärer, som både kan bokas om fram till avgång och är återbetalningsbar.
– Cirka 10 procent av alla inrikesbiljetter kommer att vara de billigaste Fix-biljetterna, vilket motsvarar 10 000 flygstolar i veckan, säger Susanne Dahlberg, prisansvarig på Scandinavian Airlines Sverige.
Vilken nivå Flex och Full Flex-biljetterna kommer att ligga på vill inte SAS avslöja av konkurrensskäl före 30 mars, då inrikessatsningen inleds och den nya webbsajten lanseras. Kritiken har de senaste åren varit hård mot SAS mycket svårhanterliga webbsajt. Nu har det svenska inrikesutbudet lyfts över i ett eget system. Den nya sajten, som nås genom sas.se liksom tidigare, bygger på den sajt som norska SAS Braathen lanserade i fjol. En första titt som Travel News fått visar att SAS inrikeskunder nu med väldigt få klick och stor lättöverskådlighet ska kunna boka sina biljetter.
– Jag hoppas och är övertygad om att vi nu ska få beröm i stället för kritik från kunderna, säger Anders Ehrling.
Andra nyheter i inrikessatsningen är att alla biljetter är papperslösa, incheckning sker via internet, sms och voice checkin eller via automat på flygterminalen.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024