Annons:

Nyköpings reklamavtal med Ryanair fälls

Nyköpings kommuns reklamavtal med Ryanair ogiltigförklaras av regeringsrätten. Avtalet strider mot lagen om offentlig upphandling, fastslås i domen. Kommunen, som betalat 55 miljoner kronor för reklamutrymme på Ryanairs flygplan och i annonser under tio år, har tidigare förlorat ärendet både i länsrätten och i kammarrätten.

Avtalet slöts 2003, utan att andra företag gavs möjlighet att konkurrera om uppdraget, vilket fick Mats Lönnblad, ägare till nordisk Annonsbyrå att stämma kommunen.
Nyköpings kommun hävdar att endast Ryanair kunde lova ensamrätt till reklam på flygplanen. Dessutom är målgruppen just resenärer som utnyttjar flygplatsen Skavsta, där Ryanair står för majoriteten av flygningarna. Regeringsrätten avslår dock dessa argument.
Enligt Mats Lönnblads ombud Pär Cronhult måste upphandlingen göras om av kommunen trots att avtalet funnits i två år och pengarna är utbetalade.
”Annars kan min huvudman vända sig till EG-kommissionen som kan utdöma ett löpande vite mot staten till dess att så sker,” säger han till DN.

Kommentarer är stängda.

Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024