Annons:

Dryga bränslepåslag för SAS resenärer

SAS bränsletillägg innebar att resenärerna fick betala 1 miljard kronor av bolagets ökade bränslekostnader, i fjol. Och så länge det höga oljepriset består väntas fortsätta höjningar av tillägget.

Bolagets kostnader för flygbränsle ökade med nästan en tredjedel i fjol, eller drygt 1,5 miljarder kronor, till följd av de stigande oljepriserna. Det bränsletillägg på mellan 36 och 55 kronor på inrikes- och Europaresor, som infördes i maj förra året höjdes redan i september till mellan 55 och 73 kronor per sträcka. I november kom ytterligare en höjning, skriver DI.
SAS flygbränsle kostade i fjol i snitt 3030 kronor per ton och i dagsläget uppgår det till 3 900 kronor. Medan hälften av kostnaden detta år säkrats till 3100 kronor handlas återstående andel till dagspris.
”Vi följer marknaden väldigt noggrant. Om vi bedömer att det är en prisnivå som är högre än vad vi tar ut utesluter vi inte ytterligare bränsletillägg,” säger Björn Tibell, chef för investerarrelationer hos SAS, till DI.
Också British Airways introducerade i fjol bränsletillägg. Den 29 mars kommer en ny höjning som innebär 130 till 210 kronor på längre sträckor för BA:s resenärer.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024