Annons:

Braathen tar kommandot i Malmö Aviation

Per Braathen, som äger Malmö Aviation, tar klivet in i bolaget som vd. Han utlovar vinst-andelar till de anställda i år, även om flygbolaget gör -förlust, och skräms inte över SAS satsning på låga priser och enkelresor.

– Det enda SAS gjort är att dela biljetten i två. Men 95 procent av alla flygresenärer flyger tur och retur. Men de får hålla på som de vill ute på landet på Arlanda. Vi är det enda flygbolaget som landar i Stockholm, säger den alltid like kaxige norrmannen, som vid TUR-mässans flygdebatt skänkte matlådor till konkurrenterna – en påminnelse om att Malmö är det enda inrikes-bolag som fortfarande serverar resenärer gratis mat ombord.
Flygbolaget lider dock av hyperkonkurrensen. Förlusten blev cirka 78 miljoner förra året. Efter flera månaders hårda förhandlingar med -personalen sänker dock Malmö Aviation sina personalkost-nader med 30 miljoner i år och budgeterar med 5 miljoner i vinst. Besannas detta får de anställda del av framgången genom ett nytt vinstandel-system.
– Det är jag som äger -bolaget och jag som bestämt att för varje krona vinst får perso-nalen 33 öre. I år får -personalen vinstutdelning även om det blir ett litet -minus, -förklarar Per Braathen, som dock inte tänker flytta till Malmö utan fortsätter veckopendlingen till Mallorca.
Ulf Axelsson lämnar formellt vd-posten senast 1 maj efter 15 år inom bolaget och 4 år som vd.
– Jag har varit med i alla faser som ett bolag kan tänkas gå igenom och hoppas få nytta av detta i min fortsatta karriär, helst i en annan bransch.
KATARINA MYRBERG

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024