Annons:

Rica Hotels satsar på elektronisk voucher

Systembolaget, BTI Nordic, Rica Hotels och Hotelzon Netbook deltar i en nystart av projektet att ersätta den kostsamma pappersvouchern vid hotellbetalning med en betydligt billigare elektronisk voucher.

Projektet genomförs på Rica Hotels 17 svenska hotell och omfattar Systembolagets affärsresenärer som bokar hotellrum via sin resebyrå, totalt flera tusen hotellnätter per år.
Upprinnelsen till det nya projektet var Systembolagets senaste hotellupphandling, där företaget ställer som krav att hotellpartnern ska erbjuda möjligheten till e-vouchers.
– Det är mycket intressant för oss att delta. Genom förenklade administrativa processer kan vi lägga kraften på vår primära uppgift: Att ta hand om våra gäster, säger Rica Hotels Sverige-vd Fredrik Utheim.
Det är den elektroniska plattformen Nordic Travel Clearing, NTC, utvecklad av Staffan Brödjegård och Anders Lingmerth, som möjliggör den elektroniska processen. De administrativa kostnaderna vid voucherhantering kan uppgå totalt till 600-800 kronor om man räknar in alla den tid resebyrå, hotell och kund/resenär får lägga ner.
30 procent av hotellboende i Sverige betalas med pappersvouchers. Staffan Brödjegård gläds åt att den elektroniska vouchern kan introduceras på allvar.
– Det är en mycket intressant lösning för landets 200 offentliga förvaltningar, där huvuddelen av resenärer inte använder betalkort. Men även affärsresenärer som i dag betalar med kort kan om företaget använder e-vouchers slippa ta upp hotellräkningen på sin reseräkning, eftersom betalningen går direkt in på företagets resekonto. Tidsåtgången för reseadministration minskar och företaget får också betydligt mer information om hotellvistelsen än via en kreditkortsfaktura, säger han.

Kommentarer är stängda.