Annons:

SAS tar strid mot höjda transferavgifter

I veckan börjar förhandlingar om höjd transferavgift på Kastrup. SAS, som står för majoriteten av flygtrafiken där, hotar att flytta sina avgångar från Köpenhamns flygplats till Arlanda eller Gardermoen i Oslo, när bolaget riskerar en rejäl kostnadsökning.

Som Travel News tidigare skrivit om upprörs SAS av planerna på en höjd transferavgift, som enligt Berlingske Tidende, skulle höja bolagets kostnader med cirka 100 miljoner kronor. Detta skulle gynna de konkurrerande lågprisbolagen som inte har några transferpassagerare. Samtidigt sänker flygplatsen den allmänna passageraravgiften med 15 procent.
”Som vi uppfattar det höjer man för att vi är största kunden. Om man tillämpar en sådan prispolitik direkt riktad mot oss måste vi börja titta på andra alternativ,” säger Bertil Ternert, informationschef på SAS Sverige, till DN.
De höjda avgifterna får också betydelse för SAS planer inför den expansion i flygandet bolaget tror kommer. Samtidigt som Arlanda och Gardermoen kan få fler direktflyg, riskerar danskarna att få flyga till Stockholm eller Oslo för att byta plan.
Kastrup har förklarat sig beredda att förhandla om de planerade avgiftshöjningarna, skriver DN.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024