Annons:

SAS vill köpa litauiskt flygbolag

SAS vill öka sin inriktning på Baltikum och planerar nu att ta över det litauiska flygbolaget Lietuvos Avialinijos, som är till salu. Bolaget har redan en stark etablering i området genom sina andelar i Air Baltic och Estonian Air.

”Vi är en av de naturliga köparna. Baltikum är en tillväxtmarknad för oss och vi ska växa antingen genom förvärv eller organiskt. Svenskarna gillar inte att jag säger det, men vi flyger redan fler passagerare till Riga än till Stockholm,” säger Jörgen Lindegaard till Berlingske Tidende, enligt DI.
Begärt pris uppges vara drygt 25 miljoner kronor. Som tidigare skrivits ska bud på bolaget lämnas in 4 – 5 maj och privatiseringen vara klar i sommar.
SAS äger redan 47,2 procent i Lettlands Air Baltic och har option på resten av bolaget, som förra året flög 75 procent fler passagerare än 2003, enligt SAS årsredovisning. Air Baltic har 11 direktlinjer från Litauens huvudstad Vilnius till bland annat Köpenhamn, London, Berlin och Wien, enligt SvD.
Dessutom äger SAS 49 procent i Estonian Air. SAS försökte redan 2003 köpa upp Lietuvos Avialinijos, men trots att bolaget var den enda intressenten blev ingen affär av, skriver DI.

Kommentarer är stängda.

Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024