Annons:

Stabil uppgång i affärsresandet

Efter en lång tids nedgång börjar affärsresandet öka. De pressade priserna innebär dock tuffa villkor för de små byråerna. Antalet internetbokningar ökar starkt, men vanliga resebyråer uppges trots detta ha en viktig funktion att fylla.

”Bland kunderna finns det ett uppdämt behov som släpps loss. Affärerna börjar komma igång. Vi märker en stabilt uppgående trend som började i höstas. Det är särskilt resorna till Asien som ökar, säger Susanna Bervå, vd för Ark Travel till DI.
Och samma trend märks på flera andra affärsbyråer. Medan business class förblir ointressant på kortare resor, ökar betalningsviljan på längre flighter. För de små resebyråerna förblir dock konkurrenssituationen svår:
”Minst en gång i veckan får vi förfrågan från mindre resebyråer om vi är intresserade av att köpa dem,” berättar Hans Holmen, Nordenchef på BTI Nordics för DI.
Trots att internetbokningarna ökar och 66 procent av företagen planerar att införa självbokningssystem enligt senaste Affärsbarometern, finns det mycket jobb kvar för de vanliga Affärsbyråerna. Via Travel hjälper sina kunder att lösa problem och hitta rätt biljett via nätet – totalt bokas en fjärdedel av kundernas flyg via internet.
”Det finns ett väldigt driv mot att boka själv, men det visar sig inte vara så lätt alla gånger. Om man måste boka om eller ändra sin bokning kan det vara svårt. Om man råkar ut för inställda flyg kan det bli betydligt jobbigare än om man har en bra affärsresebyrå som kan hjälpa till att lösa problemen, säger Dan Blomberg, vd för Euro Business Travel, till samma tidning.
Byrån har ökat sin omsättning med 20 – 25 procent sedan våren 2004.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024