Annons:

Ryanair tar täten i Stockholm

Ryanair har gått om alla andra flygbolag inklusive SAS och är marknadsledande på 10 av 11 linjer från Stockholm. Lågprisbolaget fortsätter att expandera och planerar ytterligare prissänkningar.

Ryanair har tillfört sin flotta fyra nya flygplan till de tre linjer som startades från Skavsta i februari och ytterligare två kommer inom ett år. Enligt bolagets Nordenchef Lotta Lindquist-Brosjö blir det fler linjer och förmodligen ökad frekvens på dem som redan är i bruk, uppger Nyhetsbyrån Direkt.
Ryanairs framgångar bekräftar att priset är avgörande för vilket bolag resenärerna väljer, menar Lindquist-Brosjö, som uppger att bolagets mål är att sänka priset ytterligare.
Prissänkningarna ska vägas upp genom de alternativa intäkter som förra året uppgick till 14 procent av koncernens totala omsättning. Försäljning av mat och skraplotter har redan införts, men försöket med underhållning har, som uppgavs tidigare, avskaffats eftersom intresset var för litet. Istället övervägs möjligheten att introducera spel.
Trots det rekordhöga bränslepriset har Ryanair inga planer på att införa bränsletillägg framöver.
”Vi bedömer att bränslekostnader är något som bolaget ska absorbera. Kunder har aldrig kompenserats när bränslepriserna gått ned så varför ska de betala när de går upp? Vi tycker att det är konsumentovänligt, säger Lotta Lindquist-Brosjö till Nyhetsbyrån Direkt.
Framöver tror Lindquist-Brosjö på en konsolidering som innebär att endast sex större traditionella flygbolag och två lågprisbolag, Ryanair och EasyJet, återstår i Europa. Därtill kan det enligt henne ”finnas plats för en eller två nischspelare per marknad.”
Några planer på att starta inrikesverksamhet i Sverige finns inte förrän möjligtvis på väldigt lång sikt, uppger hon.

Kommentarer är stängda.

Producent för grupp & konferens till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Affärsresesäljare till Travel Service
Sista ansökningsdag:
18 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024