Annons:

FlyMes förluster minskar

FlyMe har lyckats vända förlustraset från slutet på 2004 och redovisar en minskad förlust på totalt 23,9 miljoner kronor för första kvartalet i år.

– Första kvartalet är normalt årets resultatmässigt sämsta och har i år dessutom påverkats negativt av att påskhelgen infann sig under perioden. Vi bedömer att resten av året kommer att visa på en fortsatt positiv resultatutveckling, säger vd Anders Holst i en vd-kommentar.
FlyMe:s Q4-siffror var en besvikelse med en förlust på 38,8 miljoner kronor. Resultatförbättringen för januari – mars beror på att flygbolaget gradvis kunnat ta ut högre priser. Genom att hyra in extern flygkapacitet på peaktid har man också kunnat flyga maximalt i rusningstid och inte riskera överkapacitet i lågfrekventa period. FlyMe har startat två linjer från Arlanda – till Sundsvall och Östersund i peaktid. Östersundslinjen har utvecklats över förväntan och nådde ett positivt resultat redan efter två veckor. Den mer konkurrensutsatta Sundsvallslinjen utvecklas ”enligt plan”.
Omsättningen steg under perioden till 90 miljoner kronor, en ökning från 85,3 miljoner under Q4. Jämförelsen med Q1 2004 är inte relevant eftersom FlyMe i det läget inte hade börjat flyga.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024