Annons:

Bristande säkerhet vid USA-flygplatser

Säkerheten vid amerikanska flygplatser har inte förbättrats sedan 2003, då utredare hävdade att den var så släpphänt att knivar, skjutvapen och falska bomber kunde smugglas förbi kontrollerna. Det hävdar säkerhetschefer i USA.

I en ny rapport uppger inspektionsenheten vid Department of Homeland Security att flygplatskontrollanterna visserligen arbetar hårt och är ansvarskännande men att teknologin behöver förbättras om nivån på resultatet ska kunna höjas, skriver Travelmole.com.
Undersökningen utfördes mellan den 29 november i fjol och 4 februari i år. Det framgår dock inte vilka flygplatser som ingick och hur många vapen som smugglades förbi kontrollerna.
Omkring 30 miljoner dollar har fördelats till köp och installering av portabel spårningsutrustning på de 40 största flygplatserna i landet och 174 miljoner dollar har i år budgeterats för forskning och utveckling av ny teknologi.
Samtidigt kritiseras det förbud mot cigarettändare som nyligen utfärdats ombord på amerikanska passagerarplan, av experter inom flygindustrin.
Syftet är att övertyga resenärerna om att något görs åt säkerheten, medan åtgärden i prakten inte gör någon nytta, hävdar Chris Yates på Jane´s Transport, som menar att en mängd föremål som är ofarliga förbjudits ombord på planen.
I Storbritannien kan passagerare numera ha med sig såväl virknålar och nagelsaxar i en viss storlek, som metallbestick ombord på planen, uppger Travelmole.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024