Annons:

Mp väljer icke svanmärkt hotell för kongress

Trots det budskap de står för väljer Miljöpartiets delegater ett icke miljömärkt hotell för den kongress som ska hållas i Gävle. Beslutet ifrågasätts nu av ledningen för SIS Miljömärkning och av Scandic, som driver de svanmärkta hotellen i staden.

Det ena av Gävles svanmärkta hotell var billigare och det andra bara 40 kronor dyrare per rum, ändå det valde Miljöpartiet ett icke miljömärkt hotell för sin kongress där de ska fatta beslut om ett nytt partiprogram, skriver SIS Miljömärkning i ett pressmeddelande.
– Svanens vision är ett hållbart samhälle, en vision som även Miljöpartiet delar. Hur ska vi kunna visa för näringslivet att det är lönsamt att satsa på miljön om inte ens våra politiker visar att de satsar på det hållbara samhället, undrar Ragnar Unge, vd för SIS Miljömärkning i pressmeddelandet. Miljöpartiet borde vara föregångare inom sitt eget område.
Också hos Scandic, som driver de båda miljömärkta hotellen i Gävle, uttrycks förvåning över att inte fler bokningar kommit in i samband med kongressen.
– Vi hade ju givetvis räknat med att våra hotell i detta sammanhang skulle vara de mest eftersökta eftersom vi under tio års tid arbetat för att minska vår miljöpåverkan, säger Jan-Peter Bergkvist, miljödirektör inom Hilton och Scandic.
Alla Scandics svenska hotell är svanmärkta och arbete pågår med miljöanpassning också i resten av Skandinavien, enligt pressmeddelandet.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024