Annons:

Holiday Autos charmarresebyråer med hotell

Holiday Autos, som ingår i onlineresebyråimperiet lastminute.com sedan två år, vill fortfarande vara resebyråns bästa vän. Nya hotellkonceptet Holiday Hotels är bara det första steget på väg mot att erbjuda resebyråerna bokning av dynamiska resepaket -inklusive restaurang-besök och evenemang i ett enda flöde.

– Produkten heter -Holidays & more och finns redan på mark-naden i Tyskland. Den är ett point-and-click–system för återsäljare, där paketeringen är extremt -dynamisk och förändras sekund från sekund, utifrån vilka erbjudanden och priser som finns i databasen. Det är lite av motsatsen till charterpaket som -förproducerats många månader i förväg, även om chartern förändras i den riktningen, säger Holiday -Autos Norden-vd Petur -Petursson.
Han menar att detta är ett sätt för de traditionella resebyråerna att dra nytta av internetresebyråernas enorma teknikinvesteringar.
– Framtidens privatresande -kommer att vara mycket event-drivet. Evenemangsbiljetter, hotell och hyrbilar är också livsnödvändig mervärdesförsäljning för resebyrån, för det kommer att vara mycket svårt att tjäna pengar på flyg i framtiden.
Utvecklingen inom reseindustrin går mot att traditionella samarbetspartners samtidigt är konkurrenter, så kallad co-opetition. Det är en balansgång som -Petursson menar att Holiday -Autos/lastminute.com klarar.
– Vi har i alla år arbetat i symbios med biluthyrare som ju är våra -konkurrenter i hela världen, så varför skulle vi inte kunna göra det även inom andra områden?
Under det gångna året har Petur Petursson byggt upp den svenska lastminute-verksamheten.
– För vår del handlar det mest om att kontraktera innehåll på den nordiska marknaden – flyg, hotell och evenemang. Vi har också två personer som ansvarar för kund-servicekontakterna.
Försäljningen ökar med 400 -procent varje månad, men från en låg nivå. Målet är minst 500 -miljoner per år.
– Mindre volymer än så är inte lönsamt med de marginaler som finns i onlinevärlden, säger han.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024