Annons:

Ramada indirekt anledning till konkurs

Konkursen för Sweden Hotels Servicebolag var oundviklig. Efter månader av försök att sälja bolaget till bland annat norska kryssnings- och hotellbolaget TFDS kastade styrelsen in handduken och begärde -bolaget i konkurs.

– Vi såg ingen ljusning. Vi har under längre tid jobbat aktivt med att rädda bolaget, men med bolagets historik har vi inte hittat någon som varit villig att investera, säger Peter Browall, tidigare tf vd för bolaget.
Bolaget hade med sig ett antal ryggsäckar som har tyngt bolaget ekonomiskt. I första hand handlar det om teknik-investeringar.
– Med tanke på kedjans utveckling från ett stort antal hotell till ett mindre antal tog kostnaden för detta överhand, säger Browall.
Har övergången till Ramada bidragit till konkursen?
– Indirekt. Vi tappade hörnstenar som t ex 14 Winn Hotels som gick över till Park Inn när vi anslöt oss till Ramada. Innan var en stark majoritet av medlemmarna för en övergång. Men när vi väl skulle skriva på var det mycket färre som gjorde det, säger Peter Browall.
Han menar att övergången blev dyr får många hotell. De har -investerat i sina anläggningar för att leva upp till Ramadas kvalitetskrav, men sedan inte fått några större -volymökningar.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024