Annons:

Statens resenärer väljer Malmö Aviation

70 procent av statens affärsresenärer som flyger mellan Stockholm och Göteborg väljer Malmö Aviation - åtminstone bland dem som reser på de statliga avtalen. 20 procent väljer FlyMe, medan 10 procent flyger Flynordic.

Det visar färska siffror från FM Log, som ansvarar för statens -upphandling av inrikesresor.
I höstas var första gången -staten gjorde en omfattande -upphandling av inrikestrafiken. De tre utvalda flygbolagen på -Göteborgslinjen blev just Malmö Aviation, FlyMe och Flynordic och de ska var tredje månad rapportera in statistik till FM Log. Siffrorna som visar Malmö Aviations starka grepp avser perioden september 2004-februari 2005.
SAS blev inte utvald leverantör på Göteborgslinjen. Hur många av statens myndigheter som ändå -låter sina resenärer resa med SAS till och från Göteborg vet inte FM Log.
– Vi har inga jämförelsetal från tidigare i år, så vi vet inte vad -statens totala resande till Göteborg och övriga inrikesdestinationer är. Vår känsla är dock att många -myndigheter följer avtalen, säger Nils-Åke Larsson, produktchef på FM Log.
Just nu pågår en bearbetning av flygbolagens statistik på samtliga inrikesdestinationer, men de -siffrorna är inte kvalitetssäkrade.
Ett problem för offentliga -myndigheter och av dem -anlitade -resebyråer har varit att få en -smidig betalningsprocess för de nya lågkostnadsbolagen, som i vissa fall inte har sitt fulla utbud i GDS:er och står utanför BSP, vilket försvårar resekontohantering.
– Vi har därför börjat -arbeta med en neutral plattformslösning som ska få ordning på boknings- och -betalningsvägarna för våra myndigheter, säger Nils-Åke Larsson.

Kommentarer är stängda.

Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Reseproducent/projektledare till Travel Team
Sista ansökningsdag:
15 maj 2024