Annons:

Succé för SAS nya enkelpriser

Tre veckor efter lanseringen av SAS nya inrikeskoncept var en tredjedel av de allra billigaste biljetterna sålda.- De har sålt som smör i solsken, säger SAS Sveriges försäljningschef Lennart Johansson.

SAS säljer 10 procent av biljetterna i det nya enkelpriskonceptet för lägsta priset, 450 kronor. Av de 300 000 släppta biljetterna i detta prissegment hade 100 000 sålts den 20 april, vid Travel News -pressläggning.
De mest intressanta siffrorna – hur mycket inrikesförsäljningen ökat och i vad mån prissänkningar påverkar yielden – avslöjar SAS först i samband med att april -månads trafiktal släpps första veckan i maj.
– Det enda jag kan säga är att bokningarna är fler och att givetvis är de lägsta priserna de mest attraktiva hos resenärerna, säger -Lennart Johansson.
Reaktionerna har varit positiva när det gäller inrikessajtens enkelhet och transparans. Farhågorna att resenärernas ”illojalitet” skulle öka genom att bara boka SAS ena vägen och i stället välja ett annat flygbolag andra vägen har inte -besannats.
– Däremot kombinerar kunderna ofta sitt pris. De kan välja en billig -Fix-biljett ena vägen och en dyrare ombokningsbar Flex på tillbakavägen.
Inrikeskonkurrenter har dock inte tigit stilla. För att möta -konkurrensen återinför Flynordic ett -maxpris på sina biljetter, 999 kronor för fullt flexibel enkelresa. När bolaget startade Umeå- och Göteborgslinjerna för ett år sedan var maxpriset 585 kronor, men det försvann i höstas.
– Det var del av en kampanj och med så låga maxpriser kan du inte driva ett lönsamt flygbolag.
Det går däremot med detta högre maxpris och ändå är vi billigare än våra -konkurrenter, säger Krister Aarnio, vice vd på FlyNordic.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024