Annons:

Alitalias verksamhet delas upp

Italienska Alitalia uppgav i slutet av förra veckan att den uppdelning av verksamheten i två separata delar som utgör en nyckel i att vända bolaget till vinst, har slutförts. Den nyemission som ska finansiera bolagets räddningsplan ska dock ha flyttats fram.

Områden som markbesättning och underhåll, sköts från och med 1 maj separat från bolagets kärnverksamhet och förhandlingar pågår med statliga holdingbolaget Fintecna att köpa in sig i denna verksamhet, enligt Airwise News
Nyemissionen flyttas enligt uppgifter från Il Sole 24 Ore fram till september och den planerade kapitalökningen på 1,2 miljarder euro kan också minskas ner. Genom nyemissionen kommer regeringens andel i det krisdrabbade flygbolaget att reduceras till under 50 procent, från dagens 63 procent, enligt ATW Online, som skriver att Alitalia varken förnekat uppgifterna eller framlagt någon anledning till varför nyemissionen försenas.
British Airways driver på om att flygbolagets räddningsplan ska avslås då den ser ut som statligt bidrag. EU-kommissionen väntas ta ställning till om planen är förenlig med EU:s regler om statligt stöd, om några veckor.
Samtidigt planerar kabinbesättningen ännu en strejk den 18 maj, som ska pågå fyra timmar. Denna gång protesterar man mot regeringens restriktioner i just rätten att strejka, uppger ATW. Flygbolagets skuld ökade i mars med 28 miljarder jämfört med månaden före och uppgick därmed till 1,85 miljarder euro, enligt ATW.

Kommentarer är stängda.

Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024