Annons:

Stor prisökning på flyglinjen Stockholm – Oslo

Flygkonkurrensen på linjen Stockholm - Oslo är fortfarande knivskarp - men genomsnittspriset för en affärsresenär ökade med nästan 18 procent under första kvartalet i år jämfört med 2004. Det visar en marknadsanalys från affärsresebyrån BTI Nordic.

En förklaring till prisökningen på Oslolinjen är minskad överkapacitet till följd av Norwegians och Flynordics codesharesamarbete.
Att flyga mellan den svenska och norska huvudstaden är fortfarande billigare jämfört med resor mellan andra nordiska huvudstäder. Genomsnittsbiljetten till Oslo kostade 2650 kronor, medan att flyga Stockholm-Köpenhamn gick på 3009 kronor i snitt.
BTI:s statistik visar också att SAS höjde sina norska inrikespriser under första kvartalet jämfört med samma period förra året: Så kallade flexbiljetter var 5 procent dyrare – och den billigaste priskategorin Happy 11 procent.
I Sverige ökade SAS priset på den mest flexibla affärsbiljetten med 11 procent medan lågprisvarianten med 7 dagars förbokning steg med 13 procent. SAS nya enkelpriser är inte inräknade, eftersom de infördes först 30 mars.
– Den svenska inrikesmarknaden är stentuff, men lika fullt förväntar vi oss en genomsnittlig prisökning på 5-10 procent i år, säger marknadsdirektör Ingemar Åkesson på BTI Nordic.

Kommentarer är stängda.

Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024