Annons:

Leveransen av första A380-planet försenas

Leveransen av första Airbus A380-planet som enligt planerna skulle ske i maj nästa år till Singapore Airlines, kommer att försenas. Uppgifterna bekräftas av det asiatiska flygbolaget.

”Vi har blivit informerade av Airbus om en försening och arbetar tillsammans med dem för att minimera den. Vi strävar fortfarande efter ett inträde i kommersiell service under andra halvan av 2006,” uppger en talesman för Sinagapore Airlines enligt ATW Online.
Personer anställda vid flygbolaget uppger, i motsats till tysk media, att förseningen inte sker utifrån ömsesidig överenskommelse, uppger websajten. Förhoppningen om flera månaders försprång gentemot konkurrenterna för driftsinträdet kan grusas för flygbolaget.
Totalt ska Airbus leverera 11 exemplar av världens största flygplan under nästa år, fem till SIA, fyra till Emirates och två till Quantas. Dubbeldeckaren, vars listpris är 285 miljoner, har plats för över 800 personer och om lite drygt ett år ska de nödvändiga testerna vara färdiga och planet certifieras som färdigt för leverans.
Talesmän för såväl Emirates som Quantas uppger att flygbolagen fortfarande förväntar sig att få sina plan levererade i oktober nästa år som avtalats, skriver Airwise News.
Boeing bygger nu planet 787 i mellanstorlek, i strävan att vinna tillbaka ledningen i kriget om kunderna från konkurrenten Airbus.

Kommentarer är stängda.

Vector Nordic söker operativ VD!
Sista ansökningsdag:
30 april 2024
Innesäljare till Stockholm Meeting Selection AB
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024
Konferenssäljare med inriktning utveckling!
Sista ansökningsdag:
1 maj 2024
Ticket Privatresor söker Junior Product Manager
Sista ansökningsdag:
9 maj 2024